Świeże ryby
Stacjonujące na Pojezierzu Suwalskim gospodarstwo rybne czerpie profity z bogactwa regionu (mnóstwo jezior), ale i stosunkowej bliskości Morza Bałtyckiego. Specjalizuje się więc nie tylko w rybach słodkowodnych, ale i morskich, które samo poławia, magazynuje, ewentualnie obrabia i dostarcza. Firma FALKO informuje bowiem, że oprócz ryb wędzonych czy całkowicie przetworzonych (nawet na filety) oferuje też świeże ryby mrożone. Specjalne samochody chłodnie (firmowe, niepodnajmowane) są w stanie szybko dowieźć je do dowolnego (krajowego lub europejskiego) odbiorcy.
Przedsiębiorstwo informuje też, jakie konkretnie ryby może zaoferować. Jest i wiele, ale wymienia np. flądrę, szczupaka, sandacza, karpia i tołpygę. Na uwagę zasługuje też proekologiczne działanie w postaci użycia sprzętu selektywnego (a nie np. włoków), dzięki czemu łowione są tylko ryby odpowiednio duże.
Napisz komentarz